Részletes információk

Minden filmet meg lehet nézni, de van sok, amit nem érdemes.

Dudás Viktor szakmai karrierjét 1997-ben a MAX magazin magyar kiadásának alapító szerkesztő-rovatvezetőjeként kezdte, ahol 1999-től megbízott főszerkesztőként dolgozott. A VOX mozimagazinhoz 2001-ben került vezetőszerkesztőként, majd 2003-tól 2011 decemberéig a lap főszerkesztője volt. A magazin az irányítása alatt vált piacvezetővé, miközben életre hívták az első magyar független szakmai filmdíjat is, VOXCar-díj néven, amely az első olyan magyar filmes díjátadó volt, amelyet televízió közvetített.
Főszerkesztő, lap- és brand-manager munkájával párhuzamosan 2004-től a magyar filmek nemzetközi piacra segítésével kezdett foglalkozni, amit 2012-ben a Magyar Nemzeti Filmalap munkatársaként végzett tovább. Közreműködésével a magyar állami filmvagyon elemei több mint 20 év szünet után ismét hivatalosan megjelentek a nemzetközi filmkereskedelmi piacon.

2013-tól 2017 végéig az MTVA Kereskedelmi és Vagyongazdálkodási Igazgatóságán volt főtanácsadó, ahol akvizíciós tevékenység mellett az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott alkotások piacra segítésével foglalkozott. Jelenleg részt vesz a Nemzeti Filmintézet gyártásában készült televíziós és dokumentumfilm tartalmak kiválogatásában mind a külföldi és belföldi forgalmazás, mind pedig a fesztiválokon történő részvétel szempontjából.
Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere révén magyar média tartalmak világpiacra juttatásával jelenleg is foglalkozik, illetve hazai alkotók nemzetközi projektekben való részvételét menedzseli. Kiemelt partnere a Terra Mater Factual Studios és a Hooded Crow Pictures.

A néző a vidám filmért megy be a moziba, tragédiának ott az élet.
– Bujtor István

Kapcsolat

Ha bármilyen filmszakmai kérdésben érdekel a véleményem szívesen elmondom.

filmszakerto/kukac/gmail.com